Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/-www/ijcommunication.com/htdocs/newversion/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

Mit kínálunk?

Szolgáltatásainkat a szervezet vagyongazdálkodási stratégiáját szem előtt tartva alakítjuk ki. Bár összevont szolgáltatást ajánlunk, az egyes elemek külön-külön is igénybe vehetők.

BIM modell elkészítése, épületfelmérés


Épületfelmérés, BIM modell elkészítése

Egy épület tervrajzainak 3D adatállománya alapul szolgál az épület teljes életútja alatt a tervezéstől a kivitelezési szakaszon át az épületüzemeltetésig, lehetőséget biztosít a fenntartás alatt felmerülő átalakítások követéséhez és a szinkronban működő, vagyongazdálkodást támogató IT megoldás helyiségek szerinti adatkezeléséhez.

epuletfelmeres bim modell

A BIM (Building Information Modeling) olyan tervezésmódszertani folyamatok és irányelvek összessége, amely lehetővé teszi a létesítmények építésében és üzemeltetésében érdekeltek (tervezők, építtetők, kivitelezők, gépészek és üzemeltetők) számára a valósághű, virtuális térben való együttműködést és információcserét. A BIM támogatja a vagyongazdálkodási stratégia hatékony megvalósítását és rögzíteni enged minden vonatkozó szakági információt (pl. anyagminőség, energiahatékonysági adatok, berendezés méretek, stb.). Alkalmazásával ugyanazt a közös adatkörnyezetet használhatják a különböző szakágak képviselői az épület teljes életciklusa alatt, így a munkafolyamatok jelentősen optimalizálhatók, naprakész kimutatások kérése automatizálható és a minőségbiztosítási eljárások is egyszerűsíthetők. A BIM adatok szerepe jelentős a fenntarthatóság tervezésekor.

 

 

meglevo folyamatok elezese


A meglévő folyamatok elemzése

Kollégáink igény szerint feltárják a gazdálkodó szervezet vagyonkezelésben érintett részlegeinek workflow - ját opcionális folyamat-kimenetelek figyelembevételével, szemléltetve a kevéssé hatékony irányokat, ezzel lehetőség nyílik a működés áttekintésére, racionalizálására.
Az általában igen összetett és nehezen átlátható szervezeti működés átfogó feltárásához a komplexitás és bonyolultság csökkentésére van szükség. Ezt hagyományosan a tevékenységek funkció szerinti tagolásával érik el, és az egyes funkcióknak egy-egy szervezeti egységet feleltetnek meg (pl.: könyvelés, logisztika vagy számlázás). Ezek azonban egymástól elszigetelt szervezeti (vállalati, üzleti) adatokhoz vezethetnek egy vállalaton belül, ami egyrészt többlet adattároló kapacitást követel, másrészt pedig magában hordja a logikailag inkonzisztens adatok meglétét a vállalat egészére nézve. A feltárt folyamattérkép segítségével könnyen kimutathatók a hatékonyság ellen mutató, átgondolásra érdemes, helytelenül rögzült folyamatok.

 

 

 

CAFM rendszerbevezetés


CAFM rendszerbevezetés

Ön egy 3D-s épületmodellben -- a grafikus épületadatokkal szinkronban- virtuálisan tervezhet, ütemezhet, lekérdezhet minden, az üzemeltetéssel kapcsolatos lépést. Az adatokhoz való hozzáférés egy testre szabható, webes alkalmazás felületén különböző jogosultságok beállításával lehetséges.
Az alfanumerikus adatok és a létesítmény 3D BIM modelljének grafikus állománya szinkronizálásával lehetővé válik az integráció az ingatlan adatai között. A részfolyamatok elemzése és a vagyongazdálkodási stratégia alapján kitűzött cél definiálása szerint ingatlanjáról minden adat elérhető lesz egyetlen adatbázisból! A bevezetéshez a következőket kínáljuk:

 

  • Licence-szállítás,
  • Szoftver testre szabás,
  • Egyedi funkciók kialakítása, riportok készítése, oktatás
  • Eszközfelmérés, leltár, digitális eszköznyilvántartás kialakítás
  • Mobil adatgyűjtés támogatás (karbantartás, raktárkezelés, eszközfelmérés, leltár)
  • Rendszerintegráció, interface kialakítás kapcsolódó rendszerekhez (SAP, Épületfelügyelet)
  • Költözésmenedzsment – alkalmazottakkal és eszközeikkel kapcsolatos változások
  • Rendszertámogatás, support, változáskövetés, adatkarbantartásRendszertámogatás, support, változáskövetés, adatkarbantartás

A megoldás már meglévő, más ügyviteli rendszerekkel egyszerűen integrálható.